رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با بیان اینکه در حوزه شهرسازی و اداره شهرها به یک بازخوانی و بازاندیشی نیاز داریم و بعد بازآفرینی گفت: لازم است یک بازگشت به گذشته و هویت خود داشته باشیم، چرا که توجه به ثروت‌های معنوی گذشته می‌تواند آینده را برای ما روشن کند.

مهدی جمالی نژاد

به گزارش خبرنگار همشهری آنلاین، دکتر مهدی جمالی‌نژاد صبح چهارشنبه در اولین همایش ملی بهره‌وری در مدیریت شهری، عوامل مؤثر بر بهره‌وری در مدیریت شهری را به دو گروه عوامل داخلی و خارجی تقسیم کرد و گفت: محیط و سیستم داخلی شهرداری و شورای شهری و فرآیندها، ساختارها و بهره‌گیری از فناوری‌ها از عوامل داخلی هستند و دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی و شهروندان در گروه عوامل خارجی قرار می‌گیرند.

وی همچنین در تبیین محورهای کلیدی افزایش بهره‌وری، توجه به سه عنصر اصلی نیروی انسانی، سرمایه و فناوری را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: نیروی انسانی بهینه و مؤثر، سرمایه اصلی شهرداری است. بدیهی است که وجدان کاری و انضباط کاری در کلیه ماموریت‌ها و وظایف مدیریت شهری مؤثر است.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها با تاکید بر اصلاح فرآیندها و روش‌های مدیریتی به نتایج یک نظرسنجی درباره رضایتمندی در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و افزود: این رضایتمندی به دلیل پیچیدگی فرآیندها چندان مطلوب نیست. جمالی‌نژاد افزود: کنترل کیفی محصولات و خدمات در حوزه شهری از مواردی است که به افزایش بهره‌وری در عملکرد شهرداری می‌انجامد. شهرداری ٣٥٠ خدمت به شهروندان ارائه می‌کند و همین تنوع خدمت و ماموریت نیازمند کنترل کیفی است.

وی استقرار نظام شفافیت حداکثری در مدیریت شهر و مدیریت دانش و اتکا به نتایج پژوهش‌ها و بهره‌گیری از متخصصان و استادان را ضامن پیاده‌سازی اصل حکمرانی خوب دانست و گفت: توانمندسازی مدیران و کارکنان، واگذاری امور و چابک‌سازی، نوآوری، فن‌آفرینی و کارآفرینی در شهر از دیگر عوامل افزایش بهره‌وری مدیریت شهری است.

جمالی‌نژاد از اصلاح فرهنگ سازمانی، سرلوحه قرار دادن کاهش هزینه‌ها، هوشمندسازی، استفاده از فناوری‌های نوین، بهره‌وری سبز با تلفیق بهبود بهره‌وری و حفاظت محیط زیست که به حوزه‌های توسعه بهره‌برداری از انرژی‌های تجدیدپذیر، معماری سبز، مدیریت آب و مدیریت پسماند و... می‌انجامد، به عنوان مؤلفه‌های افزایش بهره‌وری در شهرداری نام برد.

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در بخش دیگر سخنانش گفت: هر شهر و جامعه که گذشته و میراث اصیل و معنوی و ثروت‌های غنی را فراموش کند، در آینده هم نمی‌تواند درست تصمیم گیرد. مشکل اساسی ما این است که امروز بسیار شتابزده در شهرسازی و معماری عمل می‌کنیم و حرکت ما در حوزه شهرسازی و معماری شهری از یک اندیشه و مکتب اصیل سرچشمه نمی‌گیرد.

جمالی‌نژاد با تاکید بر اینکه در مبحث تمدن و شهرهای ایرانی اسلامی بحث بهره‌وری هم وجود دارد، اظهار کرد: در حوزه شهری و شهرسازی و اداره شهرها به یک بازخوانی و بازاندیشی نیاز داریم و بعد بازآفرینی. در شهرهای اسلامی، عناصر و مفاهیمی نظیر عبودیت، میانه‌روی، سلسله مراتب و... و همچنین بهره‌وری وجود دارد. دانشگاه‌های هاروارد و کنتاکی دارند روی شهرهای اسلامی کار می‌کنند؛ گذشته پرافتخار ما را می‌گیرند و با بیان جدید برای ما طرح می‌کنند.

کد خبر 466016

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha